Elkészítés: A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.
Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, és többször átforgatva süssük kb. 5 percig. Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd tegyük bele a felszeletelt lilahagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az almát. Ezután csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést hagyva fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan megrázogatva pároljuk pár percig.
Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá az előfőzött sütőtököt és az elősütött csirkemájat, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Keverjük óvatosan össze, és szükség esetén ízesítsünk utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.
Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát. Szűrjük le, majd egy pici olívaolajon futtassuk meg. Közben enyhén sózzuk, és keverjük alaposan össze.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, majd kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.