Elkészítés: A tököt kettévágom, majd meghámozom, és kikaparom a belsejét. Amiben sok a mag, azt kidobom, de a többit félreteszem. Kb. 1,5-2 cm vastag karikákra vágom a tököt.
Egy tepsit olajjal vékonyan kikenek, és rárakom a tökkarikákat, majd sózom, borsozom és állni hagyom.
Közben a csirkemellet, a félretett tökbélt, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, majd együttesen ledarálom, így nem lesznek benne érezhető nagyobb darabok. Utána hozzáadom a fűszereket, a sót, borsot, szerecsendiót, zabkorpát, pirospaprikát, és jól összekeverem, majd kevés joghurttal javítom az állagát fasírtszerűre, és a tök karikák közepébe halmozom a masszámat. Nem baj, ha nem jut minden egyes tökkarikába, azokat fel lehet aprítani, és a többi köré helyezni.
Felöntöm vízzel úgy, hogy a karikákat ellepje, majd 200 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Mielőtt kiveszem, a maradék joghurtot pici sóval és az aprított kaporral elkeverem, és ráöntöm a fasírtos tökkarikákra, majd visszateszem még kb. 5-10 percre, hogy piruljon.
Ha kész, paradicsomszeletekkel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.