Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a szódát, sót és a porcukrot, majd habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a leszitált lisztet.
A palacsintasütőben felmelegítjük az olajat, majd beleöntünk a tésztából annyit, hogy szép egyenletesen el tudjuk oszlatni, majd vékony palacsintákat sütünk belőle.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleütjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a citromlevet, és a cukrokat. Vízgőz fölé helyezzük, majd állandó kevergetés mellett addig melegìtjük, míg besűrűsödik.Végül levesszük a gőzről és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd beletesszük a megmosott és lecsepegtetett eperszemeket, és erős lángon hevítjük körülbelül fél percig, végül hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
A megsütött palacsintákat megtöltjük az epres töltelékkel, feltekerjük, és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. A maradék töltelékből a palacsinták tetejére kanalazunk, majd megszórjuk porcukorral és szeletelt mandulával. Forró sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.