Összekeverjük a darált mákot, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a puha vajat. Összeöntjük a két tál tartalmát, hozzáadjuk az írót, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe töltjük, megszórjuk egy kevés darált mákkal és 1 tasak vaníliás cukorral. A sütiket a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 20-25 percig sütjük. Azután kivesszük, a muffinokat néhány percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd mindet kiszedjük belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A megtisztított epret felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt vaníliás cukorral és a habfixálóval. A muffinok kalapját levágjuk, a sütikre egy kevés tejszínhabot kanalazunk, az eperszeleteket elrendezzük rajta, végül rátesszük mindre a tetejét. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk. Néhány eperszemmel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.