Elkészítés: A töltelékhez a mákot összekeverjük ízlés szerinti cukorral, annyi tejet adunk hozzá, hogy össze álló, de nem folyós masszát kapjunk. Ha túl sok tejet adunk hozzá, akkor a töltelék lemegy az aljára a sütés ideje alatt. A muffinformát kizsírozzuk, muffin papírokat teszünk bele (könnyebb vele kiszedni).
A nedves és a száraz hozzávalókat külön edényben jól összekeverjük, majd a két masszát óvatosan egymásba forgatjuk. Nem kell csomómentesre kavarni! A massza nagyobbik részét arányosan kikanalazzuk a formákba, rátesszük a tölteléket, vigyázva, hogy ne érje a forma falát. Befedjük a maradék tésztával, és 180 fokos sütőben sütjük, ha lehet, légkeverésen 25-30 percig vagy tűpróbáig. Miután kivettük, hagyjuk hűlni a formában 5-10 percet, ezután könnyen levehetjük a papírt róla.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.