A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. A csokoládét vágjuk fel apróra. A vajat a cukorral és a sóval keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat is. Vegyítsük a masszába a tojáslikőrt is, majd keverjük tovább.
Az átszitált lisztet dolgozzuk össze a sütőporral és a csokoládéval, majd ezt is adjuk a tojásos masszához. Egy 37x32 cm-es tepsit kenjünk ki zsiradékkal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a tésztát, a tetejét simítsuk el. Rakjuk rá az előkészített cseresznyét.
Előmelegített sütőben süssük 175 fokon 45-50 percig. A tejfölt és a habbá vert tejszínt keverjük össze a vaníliás cukorral, majd kenjük a megsült tészta tetejére. Csepegtessük le a maradék tojáslikőrrel.
A kész süteményt vágjuk fel kockákra, díszítsük néhány száras cseresznyével, mentalevelekkel és csokoládéforgáccsal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.