Elkészítés: 15 dkg cukrot felolvasztjuk egy serpenyőben, karamellizáljuk, sütőpapíron elterítjük. Ha megszilárdult, a papír széleit ráhajtjuk, egy klopfolóval apróra törjük.
A tésztához 40 dkg lisztet 10 dkg cukorral, egy csipet sóval és 1/2 csomag sütőporral összekavarjuk, beledörzsölünk 10 dkg margarint, beletesszük a tojást, 50 ml vizet és 1 kanál vanília-aromát, jól összegyúrjuk. A tészta 2/3 részébe belegyúrjuk az összetört égetett cukrot, majd megfelezzük.
Sütőpapír és egy kettévágott nejlonzacskó között sütőlap méretűre nyújtjuk a három tésztát, átcsúsztatjuk a sütőlapra, 180 °C-ra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, majd leszedjük róla a papírt és megfelezzük a lapokat.
A krémhez 6 dl tejben a pudingporokat csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük, ha kész, beletesszük a maradék 15 dkg margarint, gépi habverővel habosítjuk, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 1 kanál vanília-aromát és a kakaót, simára keverjük, habosítjuk, majd gondolatban 5 részre osztjuk.
Az egyik sima lapra (égetett cukormentes lap lesz az alsó lap) kenjük az első 1/5 részt, erre teszünk egy égetett cukros lapot és így tovább. A legfelső lap szintén sima legyen, erre kerül a felolvasztott tortabevonó.
10-12 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.