Elkészítés: Legelőször a fondant-t állítjuk össze, mivel annak állnia kell. Átszitáljuk a porcukrot, és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak, és elkeveredjenek egymással. A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
Kis adagokban, fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá, és ha már nem tudjuk fakanállal keverni, kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás... Mikor már majdnem kész, 5 részre osztjuk, és beletesszük az ételfestéket, és mindegyik darabot külön külön gyúrjuk tovább. Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása, még néhány percig gyúrjuk. Fóliába, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órát pihentetjük.
Másnap a piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzá valóval együtt óvatosan simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd 3 részre szeleteljük.
A tejszínes töltelékhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
A meggyes töltelékhez 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet.
A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljuk meggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a darabolt étcsokoládé fele, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük, és addig előkészítjük a fondant-t.
A fondant-t újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta. Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és formára vágjuk.
Előveszük a tortát és ráterítjük a zöld fondant-t, de csak óvatosan, mert könnyen szakad, majd pedig rárakjuk a kivágott formákat. Ha a tigris kész, habkinyomóval kis kupacokat készítünk a torta tetejére, és ezzel kész is a torta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.