Elkészítés: Perdül-fordul, előkészít a hozzávalókat, 3 felé oszt a beáztatott, akut piás mazsolát. 3 darab, 2,5, vagy 3 decis (ki mekkorát talál) bögrében a fenti hármas felosztás szerint bögrénként összekever a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a kakaót, hozzá a tejet, az olajat, a felvert tojást és 1 adag mazsolát. Alaposan összekever, majd megcsodál az ujján újonnan vidorkodó vízhólyagot.
Alacsonyabb belmagasságú mikró esetén kivesz a rácsot, be a bögréket, a legmagasabb fokozaton (nálam 750 watt) 3 perc. Az utolsó percben érdeklődve csodálhatja a fel-felnyújtózkodó, ingó-bingó, majd visszatöppedő sütik önálló tánckompozícióját. Ha lejárt az idő, mély sajnálattal kivesz (vigyázat, forró), tányérra borít, ha nem akar kiborulni saját jószántából, kissé megráz a makacskodót. Ha nem és nem, akkor kanállal alányúlva oldja meg a patthelyzetet.
Néhány percig hűlni hagy, ezalatt indít a pudinggyártást a használati ukáz szerint azzal, hogy a tejbe a rummal együtt belelöttyint az áfonyát is, együtt forral fel. A sütiket keresztben fél centis tallérokra szel, félretesz, és megfújdogálja az itt-ott megperzselődött öt darab ujját.
Befejez a pudingot, előkeres egy látványosabb porcelán tálacskát (nekem 27 x 18-as), hideg vízzel kiöblít, az alját vékonyabban bevon pudinggal, katonás rendben elosztva egy rétegben rá a sütiszeleteket, kissé vastagabban egy réteg puding, és így tovább (nálam 3 x 2 szelet fért el egymás mellett, 3 rétegben). A tetejére puding, gyors iramban megszór a tortadarával/csokitallérral, majd szorosan lezár alufóliával.
Hűlés közben a tetején a csoki még olvadozik, szertefolydogálva mintázgat. Ha kihűlt a tál alja, hűtőbe egy minimum 2 órácskára.
Tálalásnál a tejszínhab kedvelők is hódolhatnak a szenvedélyüknek, a csokis hab pl. bár édesebb, kifejezetten jól áll neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.