Előkészítés: A tortalapot három korongra vágjuk, de csak az egyiket használjuk el (a maradékot mélyhűtőben tárolhatjuk). A körtéket meghámozzuk, hat gerezdre vágjuk, magházukat kiemeljük. A gyümölcsöt kevés citromlével megöntözzük, hogy ne barnuljon meg.
Elkészítés: A körtéket annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Belekeverjük a cukrot, a citromlevet, és kb. 4 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A túrókrémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe. A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral és a citromlével. A körte főzőlevét leszűrjük, és a zselatinhoz öntjük. Felforrósítjuk, és a túróhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk. A csokoládés krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és beleöntjük a felolvasztott csokoládét (vagy beleszitáljuk a kakaóport). A tortakarikát megcsepegtetjük a körtepálinkával (vagy a tejjel), megkenjük a lekvárral, és kijelölve a szeleteket, rárakosgatjuk a körtegerezdeket. Rásimítjuk a túrókrémet, végül a csokoládés krémet. Legalább 2 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a szeleteket kijelölve tejszínhabot nyomunk a szélére.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 441 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.