Elkészítés: 1. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt (még lazább lesz a tészta, ha a lisztes keveréket a tojásos vajra szitáljuk, és óvatosan belekeverjük). A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük, 180 fokon (gáz 2-3. fokozat) kb. 1 óráig sütjük.
2. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét ribizlizselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. (Az epret úgy pépesítjük, hogy kis tálkába öntve villával szétnyomkodjuk. Ne vigyük túlzásba, mert sok levet enged, és felvizezi a tejszínt. A nagyobb eperdaradokkal díszítjük majd a tortát.)
3. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret beleforgatjuk. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot rásimítjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
4. A maradék epret felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele, majd azt 12 szeletre vágjuk, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.