Egy tálban összekeverjük a lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, és morzsoljuk össze. Ezután belekeverjük a cukrot, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és puha tésztát gyúrunk. (Vigyázzunk, nehogy túl ragacsos legyen a tészta!)
Alaposan belisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 20x30 cm-es téglalappá. Ezután megkenjük a lekvárral úgy, hogy a szélein 2 cm-es tésztacsík üresen maradjon. A lekvár tetejére ezután ráreszeljük a csokoládét.
A töltelékkel megkent tésztának ezután felhajtjuk a két üresen maradt szélét, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit.
Egy nagyobb darab sütőpapírt megkenünk vajjal, majd óvatosan átemeljük rá a tésztatekercset. Ezután becsomagoljuk a tésztát a papírba úgy, hogy körben 3-4 cm-rel nagyobb legyen a papír (a tészta sütés közben meg fog nőni, viszont a formáját így szépen megtartja). A sütőpapírt a tetején összetűzzük, nehogy sütés közben szétnyíljon (én - mivel jobb ötletem nem volt - hústűvel több helyen átszúrtam, így nem nyílt szét sütés közben).
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem). A sütőből kivéve szétnyitjuk a sütőpapírt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön a tekercs.
Tálaláskor a tekercs tetejét megszórjuk porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük. Kínálhatunk mellé főzés nélküli pudingot, de ízlés szerint vaníliasodót is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.