Elkészítés: Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kristálycukrot. Lehúzzuk tűzről, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és mákot. A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan beleforgatjuk a többit is. 165 fokon 50-55 percet sütjük.
Az üveg meggyet levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és cukrot, és folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt. Megvárjuk, míg besűrűsödik, és lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, meglocsoljuk a tortaszeletet vele.
Illik hozzá nagyon a fehércsoki, akár azzal is meglocsolhatjuk a tetejét. Vagy vaníliafagyival is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.