Elkészítés: A sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk.
A tetejét rátesszük. Egy fazékba hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél 3 órán keresztül forraljuk, míg az üvegben a sűrített tej szép aranybarnás színt kap, kásás állagú lesz.
Közben a lapokhoz a cukrot, a vajat, a mézet és a szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra hűtjük. A kakaóval elkevert liszthez adjuk, majd a tojásokat és az ecetet is. Összegyúrjuk, és 5 cipóra osztjuk, kinyújtjuk.
Vajjal kent tepsi hátoldalán (24×39 cm) egyenként 4 perc alatt kisütjük.
Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük. A tésztalapok széleit körbevágjuk, és aprítógéppel morzsásítjuk.
Minden lapot lekenünk az aromával, megvárjuk, míg beszívja. A krémmel a lapokat megtöltjük, a tésztamorzsát rászórjuk. Hűtőbe tesszük. Legjobb, ha 2 napot áll a hűtőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.