Elkészítés: A muffinformákat előkészítjük, kibéleljük muffinpapírokkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük kézi habverővel, majd hozzákeverjük a kávét és a tejjel felolvasztott 5 dkg csokoládét, végül a száraz hozzávalókat (amiket előzőleg alaposan összekevertünk).
Egynemű tésztát kapunk, amiből minden muffinkapszliba fél evőkanálnyit teszünk. Ezekre a halmokra teszünk 1-1 kocka étcsokoládét, majd ismét fél evőkanál masszát. A formák 3/4-éig érjen a tészta.
20 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni őket.
A dekoráláshoz 3-4 mm vastagra nyújtjuk a fondant-t, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk.
A muffinokat körbekenjük vékonyan csokival vagy lekvárral, a lényeg, hogy legyen egy tapadós felület, amihez hozzá tud simulni a fondant.
Körbetekerjük a tortácskánkat a fondant-csíkkal, eligazgatjuk, majd szintén fondantból fülecsekéket is készítünk. Ahova rögzíteni szeretnénk, ott enyhén benedvesítjük a csészénk oldalát, és rányomjuk a fület. Papírzsebkendővel támogassuk meg, hogy míg szárad megtartsa a formáját. Amint megszáradt, kivehetjük a támasztást alóla.
A tejcsokoládét megolvasztjuk, majd a csészébe öntjük, rá a muffinra. Ez lesz a kávé a csészében. Némi kis díszítésként egy pillecukrot kis kockákra vághatunk, és rádobjuk a csokoládéra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.