Elkészítés: 2 l vizet öntök egy tepsibe, hozzáadok 2 dl fehérbort, a karikára vágott sárgarépát, a felaprított póréhagymát, a provence-i fűszerkeveréket, sózom, borsozom, majd fedő nélkül lassú tűzön 20 percig főzöm. Leveszem a tűzről, hagyom kihűlni kicsit. Belehelyezem a csukát a lébe, és közepesre előmelegített sütőben készre párolom, kicsit hagyom lesülni.
Közben elkészítem a zöldborsos mártást: a 3 tojást egy fémtálba ütöm, hozzáadom a maradék bort, a felolvasztott vajat, és gőzfürdő felett habverővel habosra keverem. Beleöntöm a citrom levét, sózom, borsozom, és hozzáadom az evőkanálnyi zöldborsot, kiforralom.
Óvatosan kiveszem a halat a főzőléből, hosszúkás halas tálra helyezem, citromfűvel díszítem. A mártást külön, mártásos csészében tálalom, tetszés szerinti körettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.