Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez. A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, áttörjük, és szintén a liszthez adjuk. Megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Az anyagokat jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, ha megkelt, kinyújtjuk.
Közben az előző este beáztatott csülköt
fűszerekkel, hagymával, babérlevéllel, fokhagymával nagyon puhára főzzük, a csontot kihúzzuk, és a húst a kinyújtott tészta közepére tesszük. Beletekerjük a tésztába, megkenjük tojással.
Egy kerek edényt kizsírozunk, kilisztezünk, és belehelyezzük a tésztába bugyolált csülköt. Előmelegített sütőben sütjük.
A csülök főzőlevéből mártást készíthetünk. Elveszünk annyi levet, amennyi mártást kívánunk készíteni. Ezt leszűrjük, a benne főtt hagymát átpasszírozzuk, majd ezt a levet tejföllel
behabarjuk, ízlés szerint ízesítjük, figyelembe véve, hogy a csülök sós volt.
Ha megsült, mint a tortát szeleteljük, és mártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.