Elkészítés: A zöldborsót kifejtem héjából, ha zsenge, pár darabot a héjból mellé teszek, vízbe áztatom. A cukkiniket meghámozom, felkockázom, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágom.
Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem az olívaolajat, beleadom a felkockázott hagymát, gyengén sózom. Folyamatosan kevergetve üvegesre dinsztelem, beleadom a zúzott fokhagymát, a kiszemezett zöldborsót, a felkockázott cukkinit, a félretett borsó héját és a babérlevelet, nagy lángon lepirítom.
Amikor zsírjára sült, felöntöm a húslével, rövid ideig így párolom. Mehet hozzá a paprika, a paradicsom, a piros arany is, fűszerezem a borssal, és rendesen a pirospaprikával. Kevergetve párolom. Hozzáöntöm a bort, hagyom besűrösödni, ha igényli, még sózom, fűszerezem.
Frissen, melegen tálalom, köretként nokedlit vagy tarhonyát adok mellé, természetesen tejföllel is meglocsolhatja, aki úgy kedveli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.