Elkészítés: A kovászhoz valókat összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
A tésztához valókat tálban összekeverjük, hozzáadjuk a megkelesztett kovászt, és annyi langyos tejjel dagasztjuk össze, hogy kemény, selymes tésztát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Akkor picit átgyúrjuk és kinyújtjuk 1 cm vastag téglalap alakúra. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dejóval, és szorosan feltekerjük. 12-14 darabra vágjuk a tekercset.
Egyenként, tisztességes távolságra egymás mellé helyezzük a csigákat, és megkenjük az oldalukat olvasztott vajjal.
Langyos sütőbe tesszük és közepes hőfokon pirosra sütjük. Amikor pirulni kezd, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, majd befejezzük a sütést.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.