Elkészítés: A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, figyelve arra, hogy a hőmérséklete ne haladja meg az 40 C fokot.
Ezután márványlapon temperáljuk a csokoládét úgy, hogy 3/4 részét kivesszük, és spatulával a márványon átmozgatjuk, majd amikor sűrűsödik, visszaöntjük az 1/4 részhez.
Hőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét (30-31C), mert csak akkor lesz roppanós és fényes a csokoládénk, ha a temperálást megfelelően végezzük.
A szilikon bonbonformába csokoládét öntünk, majd a felesleget kicsurgatjuk belőle úgy, hogy a formák oldalát teljesen bevonjuk, kapszlikat készítsünk. 10-12 C fokos helyre tesszük a bonbonformát, hogy a csokoládé megdermedjen.
Közben a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a cukormentes mogyorókrémet, a xilitet és a holland kakaóport, majd homogénné keverjük.
A mogyorót megpirítjuk.
A megdermedt csokoládékapszlikba teszünk 1-1 kiskanállal a krémből, és 1-1 szem mogyorót is.
A maradék csokoládét újra melegítjük, majd elkészítjük belőle a bonbonok alját, ezzel lezárva a kapszlikat.
Ismét 10-12 C fokra tesszük hűlni a bonbonokat, majd ha megdermedtek, kinyomkodjuk a formából óvatosan őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.