Elkészítés: A vajat vagy a margarint megpuhítjuk /nem olvasztjuk fel/, azután a liszttel, porcukorral, 1 dkg szétmorzsolt élesztővel és a 2 dl tejjel összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, és 4 részre osztjuk. A tésztát letakajuk, kb. 1/2 óra hosszat hűvös helyen pihentetjük. Majd lisztezett deszkán vékonyra kisodorjuk, kettőt dióval, kettőt mákkal megtöltünk, összecsavarjuk, zsírozott tepsire egymás mellé rakjuk, felvert tojással, kenőtoll segítségével, vékonyan megkenjük, és másnap reggelig így megtöltve, megkenve, hűvös helyen állni hagyjuk. Reggel újra megkenjük a maradék tojással, néhány helyen a tetejét csak, vékony kötőtűvel megszurkáljuk, és bemelegített sütőben pirosra sütjük. A helyesen megsütött tészta fényes és márványos. Kb. 1/2-3/4 óra alatt sül meg.
Diós töltelék: a diót és a mézeskalácsot ledaráljuk, a tejet a cukorral és a baracklekvárral felforraljuk, beleszórjuk a diót, mazsolát, reszelt citromhéjat meg a mézeskalácsot, és jól elkeverejük. Ha híg lenne, egy kissé lefőzzük, ha sűrű, egy kevés tejet adunk hozzá. A töltelék kenhető legyen. Mikor kihűlt, megtöltjük vele a két tekercset.
Mákos töltelék: a ledarált mákot meg a mazsolát belefőzzük a tejből, cukorból, mézből és baracklekvárból készült, forrásban levő szirupba, jól elkeverjük, kissé még forraljuk, közben folyton keverjük. A töltelék könnyen kenhető legyen, ha sűrű lenne, egy kevés forró tejjel felhígítjuk. Számítsunk arra, hogy a kihűlt töltelék megsűrűsödik, és keményebb lesz. Csak hidegen töltsük a két tekercsbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.