Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a puha vajjal szintén kikeverem, majd a durvára darált diót belekeverem, ezután a sütőporos lisztet, végül a fehérje habot is.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő méretének megfelelő nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, erre öntöm középre a diós tészta felét, majd kakaóport keverek a maradék tésztába, és ezt a két szélére töltöm. 13-14 perc alatt készre sütöm a tésztát, majd hagyom kihűlni.
A krémhez a tejet, a lisztet és a durvára darált diót állandó kevergetés mellett felfőzöm. Annyi lisztet adok hozzá, hogy puding szerű sűrűséget érjek el. Ezután keverem bele a tűzről lehúzva a cukrot, a rumaromát, a fahéjat és a kandírozott narancshéjat. Az egészet hagyom kihűlni.
Egy másik tálban a porcukrot a vajjal habosra keverem, ha a diós pép kihűlt, összekeverem a cukros vajjal.
A megsült és kihűlt tésztáról lehúzom a papírt, hosszában 2 felé vágom, a széleiből is levágok 3 vékonyabb csíkot. Ezután egy tálcára teszem az alsó lapot, megtöltöm a diós krémmel, erre kerül a 3 vékony csík, ezt is megtöltöm krémmel, majd befedem a tetejével.
A tetejére és az oldalára is jut bőven a krémből. Díszítésként diószemekkel kirakom, és egy kevés grillázs mogyoróval is meghintem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.