Elkészítés: A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, ételízesítős vízben megpárolom (párolóedényben a legjobb, mert nem fő szét és az ízek is benne maradnak.)
A húst besózom, borsozom, lisztben megforgatom. Olívaolaj és 5 dkg vaj keverékében hirtelen pirosra sütöm.
A maradék vajból, lisztből, tejből besamelt főzök (a zsiradékon megpirítom a lisztet, majd sűrű keverés mellett felöntöm tejjel és felforralom - könnyen csomósodik, megéghet, óvatosan, sűrűn keverve kell besűríteni. Ha nem elég a liszt, akkor még lehet tenni hozzá, tejfölsűrűségűnek kell lenni.) A mártást ételízesítővel, szerecsendióval ízesítem.
A sült hús szaftját leszűröm egy jénai tálba, erre fektetem a húsokat, majd rá a karfiolrózsákat. Leöntöm bőven a mártással, és sajtot reszelek rá. Pirulásig sütöm 150 fokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.