Elkészítés: Serpenyőben a vöröshagymát kevés zsiradékon világosra pirítom, majd benne a fokhagymát is megfuttatom.
Egy keverőtálba a kenyeret kézzel szétmorzsolom, majd a többi hozzávalót is hozzáadom, közben kóstolom, ízlésemre alakítom a fűszerezést. Amikor a massza szépen összeállt, hozzákeverem a zöldségkeveréket is.
A húsmasszát zsírozott közepes méretű tepsibe hosszúkás alakzatra formázom, tetejére zsemlemorzsát szórok. Közben a zsiradékot nagyon forróra hevítem, és mindenhol meglocsolom vele a fasírtmasszát (akkor jó, ha sistereg amikor locsoljuk). Kb. 1 dl vizet aláöntök, és előremelegített 200 fokos sütőbe tolom, fedetlenül sütöm.
Sütés közben legalább 3x saját levével meglocsolom, és kb. 45-50 perc alatt készre sütöm.
Sütés után legalább 15 percet pihentetem, majd szeletelem és tálalom ízlés szerinti körettel vagy főzelékhez feltétnek. Hidegen is kiváló, különféle zöldségekkel, salátákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.