Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját géppel habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, azt is géppel alaposan kidolgozzuk. Legvégül a felvert fehérjét kézzel óvatosan belekeverjük, nagy körkörös mozdulatokkal. Sütőpapírralbélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőbe rakjuk.
175 fokon 25-35 perc alatt készre sül. Csináljunk tűpróbát. Amikor kisült, úgy tekerjük fel, mint amikor piskótatekercset készítünk.
Összeállítjuk a tölteléket. A diót 6 evőkanál forró tejjel összekeverjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a diós masszát hozzáadva alaposan összedolgozzuk.
Ezután a feltekert tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük a töltelékkel, a szélére fektetjük a banánt, és szorosan feltekerjük.
Elkészítjük a csokimázat. 12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Rögtön keverjünk bele egy pici margarint, és azonnal lehet a süteményre önteni.
Hagyjuk dermedni 1-2 órát a hűtőben, majd szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.