Elkészítés: A tepsit sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
A citromot megmosom, héját finomra reszelem, levét kipréselem. Az almákat meghámozom, magházukat eltávolítom, és egyenként 6-8 gerezdre vágom. Minden gerezdet éles késsel kissé beirdalok, ügyelve arra, hogy ne vágjam át a gyümölcsöket. Azonnal meglocsolom a citrom levével.
A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom egyenként a tojásokat. Ha már szépen kifehéredett, apránként hozzáöntöm előbb a tejet, majd a pálinkát. Nem kell megijedni, az alkoholtartalma sütés közben szépen elillan, aromái azonban csodát tesznek a süteménnyel. A folyadékok után jöhet a marcipán, amit nagylyukú reszelőn lereszelve adagolok a tésztához. Ezután hozzáadom a mandulát, majd a sütőporral és sóval előzetesen elkevert lisztet, a keményítőt és a citromhéjat. Illatos, krémes állagú tészta a végeredmény.
Az előkészített tepsiben egyenletesen elsimítom a tésztát, majd szép sorban rárakosgatom az almaszeleteket. A már jól előmelegített sütőben a sütő teljesítményétől függően 35-40 perc alatt aranylóra sül.
Ha már nem tapad a vékony késre a tészta, kiveszem, és azon melegében bevonom a barackmázzal. Sütés közben ezt könnyedén el lehet készíteni: a lekvárt kis, sűrű szövésű szűrőbe kanalazom és áttöröm. Az így kapott homogén lekvárt egy kenőecset segítségével vékony rétegben viszem fel a sütemény tetejére.
Tálalás előtt kevés porcukorral meghintem, langyosan vagy hidegen szeletelem nagyjából 5x5 cm-es kockákra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.