Előkészítés: A mandulát, a pisztáciát összevagdaljuk. A cukrozott citromhéjat apróra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Felolvasztjuk a 22,5 dkg vajat.
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval. Ráöntjük az élesztős tejet, a vajat és a tojásokat. Addig keverjük, amíg a massza összeáll. Beledolgozzuk a mazsolát, a mandulát, a pisztáciát, a cukrozott és a reszelt citromhéjat, a szerecsendiót és a fahéjat. A tésztát lefedjük egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kilenc egyforma darabra osztjuk. A darabokból egyforma hosszúságú vékony rudakat sodrunk (kicsit hosszabb legyen, mint a tepsink). Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. Négy tésztarúdból fonatot készítünk, és a tepsire fektetjük. Ezután 3 rúdból készítünk fonatot, ezt a négyes fonat tetejére rakjuk. Végül a maradék két rudat összecsavarjuk, és a tészták tetejére fektetjük. (Nem csúsznak szét az “emeletek”, ha oldalt megtűzzük őket fogvájóval.) A tésztát 30 percig pihenni hagyjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük, a kalácsot kb. 60 perc alatt megsütjük. Ha túlzottan égne a teteje, takarjuk le alufóliával! A kész kalácsot rácsra emeljük, megkenjük a maradék 5 dkg vajjal, és megszórjuk porcukorral. Hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.