Elkészítés: A vajból, a porcukorból, a sóból, a tojásból és a lisztből gyorsan omlós tésztát gyúrunk. Fóliával letakarva a hűtőszekrényben pihen, amíg a tölteléket elkészítjük. Ha ráérünk, nyugodtan maradhat egy estén keresztül is a hidegben.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A pihentetett tésztával gyorsan dolgozunk: 2/3-át lisztes munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd a vajazott és lisztezett tésztaformába terítjük úgy, hogy a széle kilógjon picit. Elősütjük.
A cukrot és a citromlevet világos karamellé olvasztjuk. Egy másik edényben felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és végül a mézet, majd összeforgatjuk a karamellel. Ebbe dolgozzuk bele a durvára vágott diót, a kekszet és az almát.
Az elősütött tésztára kanalazzuk a diókrémet. A peremét megkenjük felvert tojással vagy tojásfehérjével. A maradék tésztát kinyújtjuk, késsel körülvágjuk, hogy akkora legyen, mint a tortaforma. A töltelékre helyezzük, picit megnyomkodjuk, bekenjük tojással, majd villával többször megszurkáljuk.
30-40 perc alatt világos barnára sütjük, majd kihűtjük és kivesszük a formából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.