Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat és a maradék tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is, végül kanalazzuk hozzá a sóval összekevert lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.)
A megdagasztott tésztát tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 45-50 percig.
Amikor a tészta megkelt, borítsuk lisztezett felületre, majd felezzük el, mindkét tésztadarabot osszuk 5-5 egyenlő részre. A feldarabolt tésztákat ezután formázzuk gombóccá.
A megformázott gombócokból egyesével nyújtsunk ki hosszú csíkokat, majd a tészta 1/3 részét vágjuk be több helyen derelyevágóval (vagy éles késsel). A másik felére vékony csíkban kanalazzuk rá az eperdzsemet, majd a két szélét hajtsuk be, végül pedig tekerjük fel (a két szélét azért kell behajtani, hogy a dzsem sütés közben ne folyjon ki).
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a megformázott rudakat. Takarjuk le egy konyharuhával, majd kelesszük újra 45-50 percig.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a forró tésztát kenjük le olvasztott vajjal, és szórjuk meg a cukros-fahéjas keverékkel. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki.
Az eperdzsemes-fahéjas rudakat langyosra hűtve tálaljuk, mert úgy a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.