Elkészítés: A sütőt 180 fokra bekapcsolom.
A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrok. Közepes méretű tepsibe nyújtom, kézzel eligazgatom, előmelegített sütőben 20 percig elősütöm.
A túrótöltelékez a vajat habosra keverem a cukrokkal, beletöröm nyomóval a túrót, elkeverem a tojássárgákkal és a citromhéjjal, lazítom a tejföllel.
Az elősütött tésztát megkenem lekvárral, majd a túrókrémmel, visszateszem a sütőbe 15 percre.
Közben a tojásfehérjét pici sóval félig felverem, a porcukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verem. A lekvárt és a citromlét is fokozatosan verem hozzá, hogy a hab ne essen össze.
A sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem és légkeverésre állítom, a sütemény tetejét beborítom a habbal, villával kicsit megcifrázom, kb. 10 percre visszateszem a sütőbe, amíg a tojáshab a tetején megszilárdul.
Megvárom, hogy kihűljön, majd kockákra vágva tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.