Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat, végül a sütőporos zsemlemorzsát.
Előmelegített sütőben vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt formában sütjük. Sütés elején ne nyissuk ki a sütőt, mert a tészta összeesik!
A krémhez az aloe verát (bioboltokban, nagyobb boltokban kapható) lecsepegtetjük, a levét félretesszük. Ha nagyobb eprekkel készítjük, félbevágjuk a gyümölcsöket.
A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd robotgéppel beledolgozzuk a vajat. A krémet azonnal a tortára öntjük, és elsimítjuk. (A tészta peremére is húzzuk fel a krémet, hogy ne igya be a piskóta a zselét.) Tetszés szerint kirakjuk az eperrel és az aloe verával.
Az aloe vera levével, ízlés szerinti cukorral, az előírás szerint elkészítjük a zselét, és bevonjuk vele a torta tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.