Elkészítés: A tortaformát (az enyém 28-cm-es) kibéleljük sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját, és megszórjuk vaníliás cukorral.
A lisztből és a tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.
Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát lapjával kettévágjuk, és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot.
A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.