Elkészítés: A tortaformát (az enyém 28-cm-es) kibéleljük sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját, és megszórjuk vaníliás cukorral.
A lisztből és a tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.
Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát lapjával kettévágjuk, és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot.
A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Jó étvágyat kívánok hozzá!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.