Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, azután melegen áttörjük. Ha kihűlt, hosszáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a vajat, majd tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát nyújtódeszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Minden kocka közepébe 1-1 félbevágott fahéjas-porcukros eperszemet helyezünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk, és a kifőtt gombócokat ebben forgatjuk meg.
Az epres gombóchoz vaníliamártást is adhatunk, amit úgy készítünk, hogy a vaníliapudingot felfőzzük cukorral, de fél liter tej helyett egy kicsivel többet adunk hozzá, hogy hígabb legyen a mártásunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.