Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk.
Elkészítés: A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, majd kissé hűlni hagyjuk. Az eperpürét a cukorral édesítjük, hozzáadjuk a joghurtot, a zselatint, és kissé hűlni hagyjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával, végül a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. A tortaformába simítjuk a krémet, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. Amikor az eperkrém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe dolgozzuk. A tortalapot megkenjük az eperlekvárral, ráhalmozzuk a krémet, mint egy kupolát, és a félretett eperszemekkel, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 363 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.