Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk.
Elkészítés: A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, majd kissé hűlni hagyjuk. Az eperpürét a cukorral édesítjük, hozzáadjuk a joghurtot, a zselatint, és kissé hűlni hagyjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával, végül a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk. A tortaformába simítjuk a krémet, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. Amikor az eperkrém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe dolgozzuk. A tortalapot megkenjük az eperlekvárral, ráhalmozzuk a krémet, mint egy kupolát, és a félretett eperszemekkel, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 363 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.