Elkészítés: A húsos csontot felteszem főni. Sózom, borsozom. Közben megpucolom és felvágom a zöldségeket. A csontokat kb. 90 percig gyöngyözően főzöm. A habot eltávolítom.
A csontokat kiveszem, a húst lefarigcsálom róla, felaprítom, keverőtálba teszem. A csontokat eldobom. A zöldségeket, a káposztát a levesbe teszem, fűszerezem, tovább főzöm.
Közben elkészítettem a gombócokat a főtt húsból, a felaprított csirkemájból, újhagymából, petrezselyemből, a rizsből, a tojásból és a lisztből, a levesbe teszem.
Amikor már puhák a zöldségek és a gombócok is megfőttek, hozzáadom a káposztalevet, a bort, facsarok bele citromot, szórok rá lestyánt.
Lehet tálalni. Aki akar, kanalazhat rá még tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.