Elkészítés:A tojásfehérjét kezdjük el verni.Amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.Óvatosan forgassuk hozzá az apróra darált diót.Öt darab 21 cm-es lapot sütünk. Sütőpapírra is felrajzolhatjuk a köröket, de nekem könnyebb volt úgy, hogy a tortakarikát rátettem a sütőlapra, a habot eloszlattam, majd levettem a karikát.Előmelegített sütőben, 200°C-on süssük 10 percig.A tojássárgáját egy kevés tejjel kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a keményítőt, és kavarjuk csomómentesre.Adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a vanília aromát, valamint a többi tejet.Folyamatos kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű pudingot.Adjuk hozzá az apróra darált diót, és hagyjuk teljesen kihűlni.A habtejszínt zselatin fix-szel verjük kemény habbá.A tejszínt, valamint a kihűlt pudingot óvatosan forgassuk össze.A krémből egy keveset tegyünk félre, majd a maradékot osszuk négy fele, és rakjuk össze a tortát.Egy éjszakára tegyük hűtőbe.Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát.Vékonyan kenjük körbe a tortát a félretett krémmel.Az oldalát vonjuk be darált dióval.A fehér csokoládét tejszínnel olvasszuk össze.Kenjük le vele a torta tetejét.Olvasztott tejcsokoládéval húzzunk köröket, majd egy fogpiszkálóval mintázzuk.Keményre vert habtejszínnel díszíthetjük.Nehézség: közepesElkészítési idő: 2 óra + sütés + hűtésSütési idő: 5 x 10 percSütési hőfok: 200°C (alsó-felső)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.