Elkészítés: 1. Ha nincsen héjazott mandulánk, úgy pár percre a héjas mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc) és durvára vágjuk.
2. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, hozzáadhatunk egy-két kanál tejet.
3. A tésztát kinyújtjuk, legjobb a folpackon vagy fólián, kb. 4 mm vastagra és megszórjuk a mandulával. A fólia segítségével a tésztát feltekerjük, jól megnyomkodjuk és a fóliába tekerve a következő napig, de legalább 2-3 óráig, hűtőszekrénybe rakjuk.
4. Még hideg állapotban kb. 1/2-1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőlemezre sütőpapírt fektetünk ill. margarinnal kikenjük a sütőlemezt, erre helyezzük a szeleteket. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig (hőlégkeveréses sütőben 175 foknál 10 percig) sütjük.
5. A megsült sütemény szeleteket fa nyújtódeszkára rakjuk és hagyjuk kihűlni. Porcukorral is megszórhatjuk. A már hideg süteményeket jól zárható dobozba rakhatjuk, így hosszabb ideig friss marad.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.