Amerikai almás pite sós karamellel recept
Amerikai almás pite sós karamellel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha recept
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Esti sütemény recept
recept
Mester

Esti sütemény

60 perc
0 adag
Megfizethető
4
2012. 02. 11.

Elkészítés

Elkészítés: 1. Ha nincsen héjazott mandulánk, úgy pár percre a héjas mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc) és durvára vágjuk.

2. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, hozzáadhatunk egy-két kanál tejet.

3. A tésztát kinyújtjuk, legjobb a folpackon vagy fólián, kb. 4 mm vastagra és megszórjuk a mandulával. A fólia segítségével a tésztát feltekerjük, jól megnyomkodjuk és a fóliába tekerve a következő napig, de legalább 2-3 óráig, hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Még hideg állapotban kb. 1/2-1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőlemezre sütőpapírt fektetünk ill. margarinnal kikenjük a sütőlemezt, erre helyezzük a szeleteket. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig (hőlégkeveréses sütőben 175 foknál 10 percig) sütjük.

5. A megsült sütemény szeleteket fa nyújtódeszkára rakjuk és hagyjuk kihűlni. Porcukorral is megszórhatjuk. A már hideg süteményeket jól zárható dobozba rakhatjuk, így hosszabb ideig friss marad.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Recept értékelése

4 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Steak szendvics
Recept
Rafinált

Steak szendvics

70 perc
|
2 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szilvás hájas
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mandazi (afrikai fánk)
Recept
Egyszerű

Mandazi (afrikai fánk)

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Hasonló receptek

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Steak szendvics recept
Recept
Rafinált

Steak szendvics

70 perc
|
2 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mandazi (afrikai fánk) recept
Recept
Egyszerű

Mandazi (afrikai fánk)

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.