Elkészítés: A blansírozott, héjától megtisztított mandulát száraz serpenyőben 5 percig pirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy aprítógépben 2 evőkanál porcukorral megőröljük. A maradék porcukrot egy nagy tálban összekeverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mandulakeveréket is, alaposan összedolgozzuk.
Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, közben hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a mandulaesszenciát. Óvatos mozdulatokkal egy spatulával a mandulás keverékbe forgatjuk a tojáshabot, majd belecsurgatjuk a kihűlt olvasztott csokoládét. Az így kapott süteményalapot lefóliázzuk, és 1 éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni.
A következő nap a sütőt előmelegítjük 160 fokra, sütőpapírral kibélelünk 2 sütőtálcát. A tésztát a hűtőből kivéve 10 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, mielőtt elkezdünk vele dolgozni. A munkafelületünket alaposan megszórjuk porcukorral, ezen formázzuk a tésztánkat először egy hosszú rúdba, majd kb. 25 egyforma darabba vágjuk, ezeket pedig golyóvá formázzuk, porcukorban megforgatjuk úgy, hogy igazán vastag porcukor bevonatot kapjanak. Sütőtálcára helyezzük őket, majd óvatosan lelapítjuk, hogy kb. 1 cm vastagságú korongok legyenek.
Előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, amíg a felszíne szépen megrepedezik. A sütőből kivéve a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.