Elkészítés: A tepsit kivajazzuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel(nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.
Az elsőt belefektetjük a tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
A máktöltelékhez a tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, és rásimítjuk az első tésztalapra, a lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával szórjuk.
A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával. Rátesszük a következő tésztalapot.
Az almát lereszeljük, kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és a morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk. Befedjük az utolsó lappal. Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.
A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük, és így kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.