Elkészítés: A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a vajat, a többi belevalóval összegyúrjuk, kb. 15 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát 4 felé elosztjuk. Az első lapot a vajjal kikent közepes méretű tepsibe nyújtjuk. Meghintjük zsemlemorzsával. A mákos töltelékhez a tojást habosra verjük a cukorral, a mákkal összekeverjük. A morzsával hintett lapon egyenletesen elosztjuk a mákot, majd a kicsöpögetett meggyel megszórjuk.
Kinyújtjuk és tepsibe helyezzük a második lapot, meghintjük zsemlemorzsával. A túrót összekeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen a tésztára simítjuk, és megszórjuk mazsolával.
Kinyújtjuk a harmadik lapot is, megint meghintjük zsemlemorzsával, a reszelt almát, amit enyhé kinyomkodunk, a cukorral, fahéjjal összekeverünk és elsimítjuk a tészta tetején.
Kinyújtjuk a negyedik fedőlapot, beborítjuk a süteményt, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után a hőfokot 175 fokra mérsékeljük, és úgy sütjük tovább kb. 30 percig.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral bőven megszitáljuk, majd hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.