Előkészítés: A margarint tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, a fahéjat, belekeverjük a tojást, a keményítőt, a lisztet, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával, magas fokozaton).
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kikenjük margarinnal a kosárkaformákat, és szétosztjuk bennünk a tésztát. Az almát meghámozzuk, négybevágjuk, kimagozzuk, és a gerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. Körkörösen kirakjuk velük a formákat, és kissé belenyomkodjuk. Elosztjuk a tortácskákon a ribizlit, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a tortácskákat kivesszük a formából. A lekvárt simára keverjük 1 evőkanál vízzel, és megkenjük vele az almákat.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 195 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.