Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverjük. 2 tojást szétválasztunk, a 2 tojássárgáját 1 egész tojással a vajhoz adjuk. A tojásfehérjéket félretesszük. A lisztet a vajas masszához adjuk, és gyors mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát kettéosztjuk. Lisztezett felületen mindkét tésztadarabot 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük tojásfehérjével. A fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, majd a tojásfehérjével megkent tésztára szórjuk. A kinyújtott tésztákat óvatosan feltekerjük, majd 20 percre lefedve a hűtőbe tesszük. A sütőt 175 fokra ( légkeveréses sütőt 160 fokra) melegítjük. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A tekercseket szeletekre vágjuk, majd a sütőpapírra fektetjük. Kb. 12-15 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.