Elkészítés: A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk. Tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal, és 150 fokos sütőbe tesszük 15-20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjanak a gyümölcsök, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzátesszük a darabolt mentát.
A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Majd gombócokat formálunk, és gyöngyöző, nem lobogó, enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek.
A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. Egy kevés narancshéjjal is ízesíthetjük.
A gombócokat a morzsába forgatva, a gyümölcsraguval tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.