Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek, a többit szintén felaprítom. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit és a brokkoli szárát, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkolirózsákat és a petrezselymet.
Amikor kész, félreteszek néhány brokkolirózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.
A felkarikázott hagymát olajban megsütöm, majd papírtörlőre szedem.
Megpirítom a kenyeret, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal meglocsolom.
Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkolirózsákat, rárakom a sült hagymakarikákat, és a pirítóssal fogyasztom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.