Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek, a többit szintén felaprítom. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit és a brokkoli szárát, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkolirózsákat és a petrezselymet.
Amikor kész, félreteszek néhány brokkolirózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.
A felkarikázott hagymát olajban megsütöm, majd papírtörlőre szedem.
Megpirítom a kenyeret, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal meglocsolom.
Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkolirózsákat, rárakom a sült hagymakarikákat, és a pirítóssal fogyasztom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.