Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 110 fokra.
Öntsünk 3 dl tejet egy lábosba, tegyük bele a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Közepes hőmérsékleten forraljuk fel, majd főzzük 5 percig.
Vegyük le a tűzről, majd kicsit hagyjuk hűlni, így a tej és a fűszernövények összeérnek. Távolítsuk el a növényeket, majd enyhén forraljuk (inkább csak gyöngyöztessük) tovább. Néhány perc múlva, mikor a tej besűrűsödött, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat. Végül sózzuk, adjuk hozzá a cayenne borsot és a szerecsendiót. (Óvatosan a cayenne borssal, nagyon erős!)
A karfiolt kis rózsákra szedjük, majd lobogó sós vízben 3 percig blansírozzuk, leszűrjük, sütőtálba rakosgatjuk a rózsákat, majd ráöntjük egyenletesen a tejszínes, fűszeres keveréket. Alaposan fedjük le alufóliával, és süssük kb. 1 órán keresztül.
Közben a halszeleteket 5-6 centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon egy serpenyőben először a bőrös felével sütjük, majd megfordítjuk, 1-2 perc alatt ezt is megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Felöntjük halalaplével és fehérborral. Beforraljuk. A legvégén adjuk hozzá a tejszínt, összeforraljuk, végül beletesszük az apróra vágott snidlinget.
A halat tálra tesszük, meglocsoljuk a snidlinges mártással, és a karfiol gratinnel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.