Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 110 fokra.
Öntsünk 3 dl tejet egy lábosba, tegyük bele a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Közepes hőmérsékleten forraljuk fel, majd főzzük 5 percig.
Vegyük le a tűzről, majd kicsit hagyjuk hűlni, így a tej és a fűszernövények összeérnek. Távolítsuk el a növényeket, majd enyhén forraljuk (inkább csak gyöngyöztessük) tovább. Néhány perc múlva, mikor a tej besűrűsödött, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat. Végül sózzuk, adjuk hozzá a cayenne borsot és a szerecsendiót. (Óvatosan a cayenne borssal, nagyon erős!)
A karfiolt kis rózsákra szedjük, majd lobogó sós vízben 3 percig blansírozzuk, leszűrjük, sütőtálba rakosgatjuk a rózsákat, majd ráöntjük egyenletesen a tejszínes, fűszeres keveréket. Alaposan fedjük le alufóliával, és süssük kb. 1 órán keresztül.
Közben a halszeleteket 5-6 centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon egy serpenyőben először a bőrös felével sütjük, majd megfordítjuk, 1-2 perc alatt ezt is megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Felöntjük halalaplével és fehérborral. Beforraljuk. A legvégén adjuk hozzá a tejszínt, összeforraljuk, végül beletesszük az apróra vágott snidlinget.
A halat tálra tesszük, meglocsoljuk a snidlinges mártással, és a karfiol gratinnel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.