Elkészítés: A körtéket meghámozom, a magházukat kivágom, felkockázom. Egy főzőedényben felteszem főni, annyi vizet adok hozzá, amennyi ellepi. Beledobom a szegfűszeget és a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga).
Mikor a gyümölcs puhára főtt, hagyom picit hűlni, és botmixszerrel pépesítem. Hozzáadom a bort és a tejszínt, ha kell, ismét ízesítem, összeforralom.
Közben nekilátok a túrós galuskáknak. A hozzávalókat egy tálban összegyúrom, fél órára hűtőbe teszem. Az idő elteltével kézzel kis gombócokat formálok belőle, és lobogó sós vízben addig főzöm, míg feljön a tetejére, ekkor szűrőkanállal kiszedem, lecsepegtetem.
Kedvem szerint melegen tálalom a levest a frissen kifőtt túrós galuskámmal, ezt inkább a borús, hidegebb napokon teszem, de amikor vidám, napsütötte, szép idő van, mind a levest, mind a betétjét hagyom kihűlni, és úgy tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.