Előkészítés: A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral. Kibéleljük sütőpapírral a kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat a kézi robotgéppel kb. 8 percig keverjük a narancslével és a cukorral. Rászitáljuk a lisztes keveréket, beledolgozzuk, és a masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük. Közben a csokoládét apró darabokra tördeljük, és a tejszínnel, a reszelt narancshéjjal kis lábosban kevergetve felforraljuk. Hideg vízbe állítjuk, kihűtjük, majd legalább 2 órára betesszük a hűtőbe. A pisztáciát összevagdaljuk, 4 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez. A csokoládékrémet a kézi ropotgéppel 3-4 percig habosítjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vágott pisztáciát. A tortalapot három lapra vágjuk (vízszintesen kétszer kettévágjuk). Az alsó lapra a sima csokoládékrémet kenjük, ráborítjuk a középső lapot, és rásimítjuk a pisztáciás krémet. Végül befedjük a harmadik lappal. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a vaníliás cukorral. Egyharmadát csillagcsőrös habzsákba szedjük, a maradékkal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A torta oldalát és közepét a félretett pisztáciával megszórjuk. A torta szélére a szeleteket kijelölve habrózsákat nyomunk, és mindegyikre egy-egy bonbont ültetünk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 480 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.