Elkészítés: A tejet és a tejszínt a vanília kikapart belsejével és a vaníliarúddal kezdd el főzni. Közben a croissant-okat szeleteld négy darabra, és rendezd a szeleteket egy tűzálló tálba. Locsold meg az olvasztott vajjal.
A fehércsokoládét vágd apróra, és keverd a tejes tejszínhez. Alacsony lángon főzd tovább, hogy a csoki ne égjen meg. A tojásokat verd fel, a cukor felét add hozzá, a másik felét keverd a krémhez.
Kevés krémet adj a tojásokhoz, keverd el kézi habverővel és dolgozd a tojásos keveréket a krémbe. Pár percig főzd, majd levéve a tűzhelyről hagyd kicsit hűlni.
A croissant-szeletek tetejére és a résekbe szórj mazsolát, majd a szűrőn át leszűrt krémet öntsd rá. Kicsit nyomkodd meg, hogy felszívják a szeletek a krémet, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig süsd.
A végén szitálj porcukrot a tetejére, amit vagy a sütő grillfokozatán vagy kézi lángpisztollyal karamellizálj a tetejére. (De el is hagyhatod a rásütést.)
A kész felfújtat vaníliafagylalttal tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.