Elkészítés: A 6 db tojást szétválasztjuk. A fehérjét habverővel elkezdjük felverni, amikor keményedik, hozzáadjuk a cukrot. Kisebb fokozatra állítjuk, és hozzáadjuk a tojássárgáját. Amikor elkeveredett, a lisztet és a kakaóport is belekeverjük. Amikor szép levegős és egyszínű, kerek tortaformába öntjük a piskótatésztát. Langyos sütőben kezdjük el sütni.
Amikor megsült, hagyjuk egy rövid ideig a formában, hogy könnyen kijöjjön, aztán hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
Egy lábasban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Aztán hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a tejet. Közepes fokozaton/lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, néha megkeverve. Vízfürdőben gyorsabban kihűl. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a mascarpone sajtot.
A lecsepegtetett meggyeket és cseresznyéket félbevágjuk. A tortalapot is kettévágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük a meggylekvárral. Rákenjük a krémet, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a meggyet és cseresznyét. Ha markánsabb ízt szeretnénk, a cseresznyéből tegyünk többet. Rátesszük a torta felső lapját, és betesszük a hűtőbe.
A díszítéshez a tejszínt a cukorral elkezdjük felverni, amikor keményedik, hozzáadjuk a habfixálót, és teljesen keményre felverjük. A tortát kivesszük a hűtőből, az oldalát és a tetejét megkenjük a tejszínhabbal. A tetejére habrózsákat nyomunk, majd reszelő vagy zöldséghámozó használatával tejcsokoládé forgácsokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.