Elkészítés: A babot előző este beáztatom, az áztató vizet többször cserélem rajta, amikor eljött a főzés ideje, a leszűrt babot a húslében felteszem főni.
A hagymát apróra vágom, a gombát felezem, szeletelem, a virslit felkarikázom. Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát és a virslikarikákat, sózom, borsozom, tárkonnyal fűszerezem. Fehérborral felöntve készre főzöm.
Olajos, sós vízben közben kifőzöm a húsos derelyét, leszűrve melegen tartom.
Amikor a bab már majdnem megpuhult, hozzáadom a gombás-virslis ragumat, a bab teljes puhulásáig főzöm. A liszttel simára keverem a tejfölt, ezzel habarom be, tárkonnyal még ízesítem, a maradék fehérbort is hozzáadom, beforralom.
Tálaláskor minden tányérba 4-5 húsos derelyét szedek, erre merek rá levesemből, tejfölt kínálok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.